Welkom op de site BVKH

De Belgische Vereniging voor Klinische Homeopathie (BVKH) is een vereniging die opleidingen in homeopathie organiseert voor gezondheidprofessionals zoals apothekers, artsen en vroedvrouwen. Deze opleidingen laten u toe om uw vaardigheden te ontwikkelen en uw advies of voorschriften te verbeteren door het delen van ervaringen. De CDFH opleidingen zijn bestemd voor apothekers en het hele officina-team en de CEDH opleidingen zijn bestemd voor artsen en vroedvrouwen.

Klik op het logo dat bij uw beroep hoort om meer te weten te komen over de inhoud van de opleidingen

Aopthekers & Officina-Team

Het Opleidingscentrum van homeopathie biedt opleidingen aan voor het hele officina-team. Titularis apothekers, adjunct-apothekers of apothekersassistenten, het door het CDFH voorgestelde opleidingstraject stelt u in staat om uw vaardigheden in homeopathie te ontwikkelen en de algemene kwaliteit van uw advies te verbeteren door het delen van ervaringen. De opleiders van het CDFH zijn immers in de eerste plaats apothekers officina.

Artsen & vroedvrouwen

Kan homeopathie een antwoord zijn op de vragen die gesteld worden door medische controleverplichtingen zoals: het voorschrijven van antibiotica, anxiolytica en hypnotica? Op basis van recente praktijkstudies die de medico-economische relevantie van homeopathische geneesmiddelen voor de behandeling van terugkerende NKO-stoornissen bij kinderen of angststoornissen aantonen, stelt deze opleiding de beoefenaars in staat om hun benadering van homeopathie te specificeren, soms te corrigeren en hen ertoe aan te zetten om aan de hand van ervaringen de mogelijke plaats en beperkingen ervan in hun praktijk te bepalen in de therapeutische omgeving die zij reeds gebruiken.